AKTUELNO

Gradonačelnik je apelovao na građane da budu obazrivi i strpljiv u saobraćaju, da vode računa prilikom parkiranja, kako ne bi ometali komunalne službe u čišćenju.

Gradske komunalne službe dobro su reagovale tokom jučerašnjeg dana u čišćenju snega, a i danas i narednih dana daće svoj maksimum kako bi problemi u funkcionisanju saobraćaja i svih ostalih aktivnosti u gradu bili svedeni na najmanju moguću meru, izjavio je danas gradonačelnik Beograd Zoran Radojičić.

On je nakon sastanka Štaba za vanredne situacije novinarima rekao da će na gradskim ulicama danas sneg čištiti oko 1.800 radnika, kao i 370 vozila i mašina.

- Očekujemo kao i uvek kada su obilne padavne i izvesne probleme, ali ćemo ih rešavati i u saradnji sa građanima kako bi problemi bili najmanje mogući - rekao je gradonačelnik.

On je apelovao na građane da budu obazrivi i strpljiv u saobraćaju, da vode računa prilikom parkiranja, kako ne bi ometali komunalne službe u čišćenju. Takođe je skrenuo pažnju da vode računa kako i gde se parkiraju, jer se može očekivati da zbog velike količine snega dođe do lomljenja grana i drveća.

Gradonačelnik je rekao i da je važno da građani čiste led ispred zgrada gde to nije u nadležnosti gradskih službi, a tamo gde je to u nadležnosti komunalnih gradskih službi, to je će raditi one.

- U odnosu na prethodne godine, komunalne gradske službe su dobro reagovale juče nakon obilnih padavina i već od 10, 11 sati grad je funkcionisao i bio čist - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao i da je cilj današnjeg sastanka bio da se napravi presek situacije, da se vidi kako se juče reagovalo, obavi priprema za današnje padavine i razmotri dodatna mobilnost ukoliko to bude potrebno.

#Beograd

#Sneg

#Zoran Radojičić

'